Sakal Ekimi

 

Sakal, bıyık gibi erkekler arasında hem aksesuar olarak hem de çeşitli sosyal statülerin simgesi olarak  olarak kullanılmaktadır.

 

Birçok erkek hayatının çeşitli dönemlerinde sakal bırakmıştır. Sakalın erkek hayatındaki önemi, çok çeşitli sakal kesimlerinin ortaya çıkmasına ve erkeklerin kendilerini bu seçimlerle ifade etmelerine sebep olmuştur.

 

Yaralanma, yanık veya başka bir sebep sonucu bir bölgede sakalın çıkmaması ya da seyrek/az çıkması sonucunda sakal ekimi operasyonuna ihtiyaç duyulmaktadır. Ameliyat izleri sonrasında oluşan sakal kayıplarında da sakal ekimi yapılabilir.

 

Sakal ekimi genetik olarak dökülmeyen bölge olan ense bölgesinden alınan kişinin kendi saçları ile yapıldığı için, ekim sonrası doğal görünüm kazanılacak ve hasta kalıcı sakallara kavuşulmuş olacaktır.

 

Operasyon fue saç ekimi operasyonunda yapıldığı gibi yapılmaktadır. Ense bölgesinde genetik olarak dökülmemek için kodlanmış saç kökleri, sakal ekimi yapılacak yerde açılan kanallara yerleştirilir.

 

SAKAL EKİMİNDE DHI TEKNİĞİ

 

Sakal ekiminde FUE tekniğine alternatif olarak DHI tekniği de kullanılabilir. Bu yöntemde köklerin alımı FUE tekniği ile aynıdır. Ancak ekim aşamasında cilde köklerin yerleştirileceği kanallar açılmaz.

 

DHI tekniğinde kullanılan özel Choi kalemlerinin içine kökler yerleştirilerek direkt cilt altına bu kalem yardımıyla yerleştirilir. DHI tekniği sakal ekiminde daha etkili bir yöntemdir.

 

Avantajları fire oranının daha düşük olması,daha sık ekim yapılabilmesi ve iyileşme sürecinin daha kısa olması şeklinde sıralanabilir.DHI yönteminin FUE’ye göre tek dezavantajı daha maliyetli olmasıdır.