PRP Tedavisi

 

PRP Nedir ?


PRP (Platelet Rich Plasma) Platelet bakımından zengin plazma daha iyi açıklamak gerekirse trombosit bakımından zengin kan sıvısıdır. Kanın santrifügasyon işlemini yaparak hücrelerinin moleküler ağırlıklarına göre katman ayrıştırılması ile elde edilir. Kanımızın içerisinde bulunmakta olan trombositler vücudumuzdaki tamir işlerini sürekli olarak yerine getirirler. Vücudunuzdaki küçük bir kesiği tamir etmek için nasıl da çalıştıklarını aklınıza getirin. İşte prp bu işi yapan asıl hücrelerin yani trombositlerin konsantre edilmiş halidir. Trombositler kanın pıhtılaşmasıyla ilgili işlevlerin yanı sıra doku hasarını gideren ve büyüme faktörü diye adlandırılan salgılar da üretmektedir. Sağlıklı bir insanın kanında mikrolitrede ortalama 200 bin civarında olan trombosit sayısı prp ile 1 – 1,5 milyon seviyesine kadar konsantre edilebilmektedir.

 

PRP Saça Uygulandığında Ne İşe Yarar?


Uzun süreli bir geçmişi olmamasına rağmen kısa sürede prp’nin tedavi alanları çok genişlemiştir. PRP hasarlı bir dokuyu tamir etmek için pek çok alanda kullanılabilmektedir. Bunların başında estetik cerrahi ve dermatoloji gelir. Mikro iğneleme yöntemleri ile küçük tahribat yapılan cilde enjekte edilen prp cildinize kolajen üreterek kendini yenilemesini sağlamaktadır.Kişilerde saç dökülmesi bir çok nedene bağlı olarak gelişmektedir.Bunların başlıcaları aşağıda sıralanmıştır :

Stres

Soydan geçme

Troid bozuklukları

Guatr

Çinko,magnezyum,selenyum ve demir gibi kandaki mineral eksiklikleri

B12 Vitamin Eksikliği

 Enfeksiyonlar

Genel anestezi

Diyabet

Aşırı doz A vitamini

Kanser (Kemoterapi olmak üzere çeşitli ilaçlarla yapılan tedaviler.)

Düzensiz beslenme

Kullanılan çeşitli kozmetikler

PRP uygulaması saça yapıldığında ince telli saçlar kalınlaşır , dökülmekte olan hasarlı dokulara sahip saç kökleri onarılır dolayısıyla dökülme yavaşlar ve durur.Hasarlı saç üretemeyen dokuların onarılmasıyla bu dokuların tekrar saç üretmesi sağlanarak saç hacminde gözle görülür artış sağlanır.Ayrıca PRP destekli saç ekimi yapıldığı zaman iyileşme süreci kısalır ve ekili saçların daha kısa sürede toparlanarak uzaması sağlanır.

 
PRP’nin Yan Etkileri Var mıdır?


PRP otolog yani kişinin kendi kanından elde edilip yine kendine yapılan bir uygulama olduğu için herhangi bir majör yan etkisi yoktur. Seanslar 30-40 dk lık bir süre almakta olup ağrısızdır.Kişi PRP uygulamasından sonra günlük hayatına normal olarak devam edebilir.

 

PRP uygulamalarımız direkt olarak uzman doktorumuz tarafından yapılmaktadır.