Kaş Ekimi

 

Kaşlar, gözlerinizin ve yüzünüzün güzelliğini ortaya çıkaran, yüz bütünlüğünü ve ifadesini sağlayan, estetik  açıdan çok önemli yapılardır. Kaşlarımız duygu ve düşüncelerimizi belirtir ve yüzümüzde oluşan jest ve mimiklere de büyük bir katkı sağlamaktadır.

 

Sadece kaş hareketleri ile duygular dışa vurulabilir, bazen söze gerek kalmadan söylenilen şey anlatılabilir. Öyle ki, kişinin karşındaki veya topluluğa olan inandırıcılığında ve etkisinde kaşlar büyük rol oynamaktadır.

 

Kaşlar travmalar, kazalar ve bazı cilt rahatsızlıkları sonucu kaybedilir. Geçirilmiş travmalar, yanıklar ve bir takım cilt rahatsızlıkları sonucu kaybedilmiş, alım sonrasında bir kısım kaş bölgesinin tekrar yerine gelmeyen kişiler ve daha kalın kaş sahibi olmak isteyenler için kaş ekimi etkili bir yöntemdir.

 

Kaş ekimi ense bölgesinde dökülmeye dirençli saç köklerinin kaş bölgesine naklinden ibaret bir işlemdir. Kaş ekiminde kaşa verilecek yeni şekil anatomik sınırlar içerisinde kalarak, hastanın istekleri de dikkate alınmak sureti ile çizilerek planlanır.
 

Kaş ekimi nasıl yapılır?
 

Kaş ekimi operasyonu FUE saç ekimi mantığı ile yapılmaktadır. 1,5-2 saat süren kaş ekimi işlemi lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Operasyon sonrasında hasta taburcu olur.

 

Ekim bölgesinde 1 haftaya kadar küçük toplu iğne büyüklüğünde kabuklanmalar meydana gelir. Bu kabuklar döküleceğinden hasta sıklıkla hiçbir şey belli olmadan günlük iş ve sosyal hayatına dönebilir.

 

15 gün süre ile denize girmek, solaryum, sauna, hamam, kızgın güneşe çıkmak ve ağır sporlardan kaçınılmalıdır. Ekilen kaşlar 3 ay sonra çıkmaya başlar ve 7-8 ay içerisinde çıkışını tamamlayarak şeklini alır.

 

İlk 1 yıl içerisinde kaşlar alındıkları bölgenin özelliklerini göstereceği saç gibi hızlı uzayacakdır. Uçlarının 15 günlük aralar ile kesilerek düzeltilmesi gerekir. 1 yıldan sonra kaşlarınız nakil edildikleri yerin özelliklerini kazanmaya başlayacaklarından uzama hızları yavaşlayacak ve bu kesilerek düzeltme ihtiyacı giderek azalacaktır.

 

Kaş ekiminde DHI Tekniği?

 

Kaş ekiminde FUE tekniğine alternatif olarak DHI tekniği de kullanılabilir. Bu yöntemde köklerin alımı FUE tekniği ile aynıdır. Ancak ekim aşamasında cilde köklerin yerleştirileceği kanallar açılmaz.

 

DHI tekniğinde kullanılan özel Choi kalemlerinin içine kökler yerleştirilerek direkt cilt altına bu kalem yardımıyla yerleştirilir. DHI tekniği kaş ekiminde daha etkili bir yöntemdir.

 

Avantajları fire oranının daha düşük olması,daha sık ekim yapılabilmesi ve iyileşme sürecinin daha kısa olması şeklinde sıralanabilir.DHI yönteminin FUE’ye göre tek dezavantajı daha fazla maliyetli olmasıdır.